Ce beneficii are ceaiul de coada calului asupra organismului?

Ce beneficii are ceaiul de coada calului asupra organismului?

Coada calului este o plantă erbacee, perenă și spontană, o putem întâlni în lunci umede, pe marginea apelor de munte, terenuri apoase, în câmpii şi în regiuni montane. Coada calului este folosită în scopuri terapeutice de mii de ani. Din această plantă medicinală se prepară de obicei pulbere, extract lichid sau tinctură, dar poate fi folosită proaspătă pentru ceaiuri.
Coada calului este bogată în minerale, mai ales în siliciu. Planta conţine și flavonoide, acizi organici şi nicotină, vitamina A, B2, B3, B5, C, si E, uleiuri volatile, săruri de potasiu și este o sursă de aspirină naturală. Antiseptică, antimicrobiană, antiinflamatorie, diuretică, depurativă, coada calului și ceaiul preparat din aceasta are beneficii multiple asupra organismului uman.

Mărește rezistenţa ţesutului conjunctiv, activează circulaţia locală, consolidează oasele şi dinţii, intervine în combaterea şi tratarea artritei, are efect antiacid la nivel gastric şi cicatrizant.
Ceaiul de coada calului se recomandă pentru funcționarea normală a sistemului urinar, elimină pietre la rinichi, ajută la incontinență urinară și pentru bolile de rinichi. Reduce disconfortul apărut la articulații, ligamente și tendoane. Favorizează regenerarea pielii, menține sănătatea părului și reduce transpirația abundentă a picioarelor. Ceaiul de coada calului este un bun diuretic, hemostatic, , remineralizant, astringent, expectorant și cicatrizant.